Kundetjeneste

Ring oss

Man-Fre 08-17. Lør-Søn stengt
22 33 05 10

Send oss en e-post

kundeservice@cellbes.no

Vår kundeservice er åpen hverdager 8-17. Vi hjelper deg gjerne med å ta imot dine bestillinger samt spørsmål angående ditt kjøp, leveranser, faktura, returer, reklamasjoner med mer.

Gå til vår kundeservice

Historien om Cellbes

Historien om Cellbes er en historie om arbeid, arbeid og atter arbeid. Legg til god sans for forretninger og kanskje en liten porsjon flaks, så får man et ganske riktig bilde av selskapet og dets grunnleggere.

Bengt og Gunvor Hultgren

Bengt Hultgren har gått den lange veien. Bengt ble født på begynnelsen av trettitallet og fullførte først sjuårig folkeskole. Han var flink og fikk til og med mulighet til å lære seg engelsk. Deretter gjorde han som mange andre gutter på den tiden, han gikk med avisene. Det var vanlig å begynne karrieren enten som avisbud eller løpegutt.

Gunvor ble født i Hyssna. Også hun har sjuårig folkeskole i bunnen. Hun flyttet etter hvert til Borås, hvor hun traff Bengt. Det var nyttårsaften, og året var 1947. Det sa nok klikk, men siden de var ganske unge, 14 og 16 år, måtte de vente med å formalisere forholdet. Bryllupet sto sju år senere, i 1954.

 

>>>
1964
>>>
1965

 

Cellbes AB

I 1954 ble bruttoprisbestemmelsene opphevet, og mange lykkejegere, særlig i og rundt Borås, startet opp postordrefirmaer i Sverige. Handelsregisteret fra midten av femtitallet inneholder flere hundre navn på optimistiske pionerer. Det er ikke mange av dem som fremdeles eksisterer i dag, men et av selskapene som da så dagens lys, er det som i dag heter Cellbes AB.

Da Bengt og Gunvor giftet seg, fikk de en tusenlapp i bryllupsgave. Det unge paret trengte sikkert mye til hjemmet, men de ønsket å skape noe varig og bestemte seg derfor for å starte et lite postordrefirma.
Bengts lager, som var selskapets første navn, så dagens lys i et kjellerlokale i Övre Kvärngatan i Borås. Man hadde kun én artikkel: japansk bomullslerret. Det var smalt og krympet i vask, men det var uslitelig. Det solgte bra, og grunnlaget for et av Sveriges ledende postordrefirmaer var lagt.

Gunvor forteller at hun lå på barselavdelingen da Bengt kom med de første ordrene. Hun husker hvor spennende hun syntes det var.

 

>>>
1969
>>>
1970
>>>
1971

 

Større lokaler

Bengt fortsatte sitt vanlige arbeid om dagen, og Gunvor var hjemme med det nyfødte barnet, en jente. Men hjemmefra tok hun også hånd om det administrative arbeidet, som ble stadig mer omfattende på grunn av den økte ordreinngangen. De bestilte varene ble pakket om kvelden og natten, og det kunne bli sent før det var på tide med noen timers søvn.

Sortimentet besto nå ikke bare av det japanske bomullslerretet, men ble stadig utvidet. Annonsene ble nå publisert både i dags- og ukepressen, og først i 1964 laget man en egen katalog, som var i svarthvitt. I dag er katalogen mye større og naturligvis i farger.


>>>
1972
>>>
1972
>>>
1975

 

På begynnelsen av 2000-tallet behandlet man cirka 5000 ordre hver dag. Disse kom fra kunder både i Sverige og resten av Norden, inkludert både Færøyene og Grønland. Siden har ekspansjonen gått østover gjennom etablering i Estland og Latvia.

 

>>>
1981
>>>
1985
>>>
1988

 

Livsverket solgt

Etter et halvt århundre bestemte familien Hultgren seg for å selge sitt livsverk. Både Bengt og Gunvor hadde nådd pensjonsalder og hadde gått ned til vanlig førtitimersuke i løpet av de siste årene. Haléns Postorder AB kjøpte Cellbes våren 2004.

Dessverre fikk ikke Bengt anledning til å nyte tiden etter Cellbes. Han døde samme året som selskapet ble solgt.

 

>>>
1991
>>>
1992
>>>
2009

 

Kilde: Paket för miljoner av Sven H G Lagerström