Kundetjeneste

Man-Fre 08-16. Lør-Søn stengt
22 33 05 10

kundeservice@cellbes.no

Vår kundeservice er åpen hverdager 8-17. Vi hjelper deg gjerne med å ta imot dine bestillinger samt spørsmål angående ditt kjøp, leveranser, faktura, returer, reklamasjoner med mer.

Gå til vår kundeservice

Vaskeråd & Skjøtselsråd

Klærne våre holder lengre når vi tar hånd om dem på rett vis. Her finner du forklaringer til symbolene på våre vaskeetiketter, samt noen generelle råd om vasking.

Ikke vask for ofte.

Ikke vask for ofte. For mye vasking er negativt både for økonomien og miljøet, men også for plaggene våre. Mange ganger er det tilstrekkelig å lufte og børste klærne. Bruk gjerne flekkfjerner dersom du har fått en flekk, fremfor å vaske hele plagget. Lukt på plagget for å avgjøre om det bør vaskes eller ikke.

Vask ved lavere temperatur.

Sterkt tilskitnede plagg, undertøy, laken og lignende bør vaskes ved høyeste anbefalte temperatur. Er plagget bare lett skittent anbefaler vi at du vasker på lav temperatur, både for å skåne plagget og miljøet. Plaggene våre er merket med høyeste anbefalte temperatur.

Vaskemiddelet må ikke overdoseres.

Å overdosere vaskemidlet gir ikke et bedre resultat, tvert imot kan overskuddet bli igjen i klærne og forårsake hudirritasjon.

La klærne lufttørke.

Tørketrommel og tørkeskap bruker ikke bare ekstra mye strøm. Bruken fører også til ekstra slitasje på klærne våre. Bruk tørkestativ dersom du har mulighet til det.

Lukk borrelås og glidelås før vask.

Unødig slitasje kan mange ganger forebygges dersom du lukker eventuelle borrelås og glidelås før vask.

Vask ømtålige plagg i vaskepose.

Ømtålige plagg som nylonstrømpebukser, BH-er og finere blondeplagg liker seg best i en vaskepose. Ved å forlenge livet til disse plaggene er du ikke bare snill mot lommeboka, men også mot miljøet.

Vaskelappsymboler

Her finner du forklaringer på hva symbolene på vaskelappen betyr. Etiketten finnes på innsiden av alle våre plagg.

Symbol Forklaring

Plagget kan vaskes i et normalt vaskeprogram i maskin eller for hånd. Normal sentrifugering. Tallene i baljen (fra 30° till 95°) angir høyeste vasketemperatur som plagget tåler. Plagget kan vaskes i angitt temperatur eller lavere.

Streken under baljen betyr at plagget skal vaskes på finvask. Dette vaskeprogrammet har en mildere bearbeiding og sentrifugering, som gjør at plagget behandles litt snillere. Tallet i baljen angir den høyeste vasketemperaturen som plagget tåler. Plagget kan vaskes i angitt temperatur eller lavere.

Dette symbolet betyr at plagget skal vaskes for hånd eller på håndvaskeprogram i vaskemaskin.

Dette symbolet betyr at plagget ikke skal rengjøres i vann.

Plagget må ikke klorblekes.

Kan være i tørketrommel på valgfri temperatur.

Kan være i tørketrommel på lav temperatur.

Kan være i tørketrommel på normal temperatur.

Tåler ikke tørketrommel.

Henges til tørk.

Tørkes flatt.

Plagget kan strykes. I symbolet finnes en, to eller tre punkter som betyr lav, medium eller høy temperatur.

Kan ikke strykes eller varmebehandles.

Profesjonell rengjøring.

Profesjonell rengjøring med vann.

Tåler ikke kjemisk rens.