• Dame str. 34-64
  • Herre str. S-8XL
  • Fri frakt ved kjøp fra 799,-

Materiell guide

Materiell guide

Alpakka

Meget myk ull fra alpakka, et lamadyr fra Andesfjellene. Kan forekomme i fiberblandinger og passer ypperlig til strikkede plagg.


Bomull

Bomullsfiber er hår som kommer fra bomullsplantens frø. Bomullsfibrene har ulike lengder, mellom 15–45 mm. Dess lenger fibre, dess bedre kvalitet. I plagg av kjemmet bomull har de korteste fibrene blitt fjernet for å få ekstra fin kvalitet med glans og god holdbarhet. Bomull er i dag en av de vanligste tekstilfibrene og føles svalt og behagelig mot huden. Andre fordeler er høy slitestyrke og god absorberingsevne.


Boucle

Stoff som er vevd eller strikket med løkkegarn. Brukes blant annet til jakker.


Burnout

Mønstret blandingsmateriale som ved trykk av væske, løser opp materialet på utvalgte overflater, hvilket resulterer i et transparent, vakkert mønster. På Cellbes brukes burnout til gardiner og kjoler.


Kreppet vev

Bomullsstoff med stripete, boblende struktur. Forekommer vanligvis i sengetøy der kvaliteten gir en sval og behagelig følelse.


Chambray

Tverrgående vev med farget varp og hvit veft, vanlig i skjorter.

Chenille

Stoff av luvgarn med korte utstående frynser, gir stoffet en fløyelslignende karakter med mykt utseende og er dessuten meget slitesterkt. Chenille er egnet både til hjemmeinnredning og klær og finnes i blant annet sengetepper og pledd - men passer også godt til strikkede gensere og jakker.


Chiffon

Tynt, transparent og lett stoff med fin glans. Brukes først og fremst i bluser og kjoler.


Crêpe

Vevd stoff med kreppet overflate eller av kreppet tråd.


Crêpe

Vävt tyg med en kräppad yta eller av kräppad (krusad) tråd.


Denim

Et kraftigt vevd bomullsstoff med farget varp og hvit vev. Vevd i kypert eller twill som gjør at undersiden blir lys. Får sitt spesielle utseende med indigofarging.


Dobby

Mønsterrapport i vev som dannes av oppdratte tråder i varpen. Brukes blant annet til skjorter og bluser for å få ekstra struktur i stoffet.


Elastan

Polyuretanbasert stretchfiber som brukes sammen med andre fibre, f.eks i bomull og polyester, for å få et tøyelig materiale med stretch.


Flanell

Vevd bomullskvalitet der fibrene på overflaten rives opp for å få en myk og behagelig følelse.

Fleece

Vev eller stoff i polyester, der begge sidene børstes opp på overflaten, gir luftig, varmeisolerende kvalitet på plagget.


Frotté

Ofte i vevd bomull, består av løkker. Har en myk struktur og god oppsugingsevne. Brukes blant annet til håndkler og badekåper.


Georgette

Tynn og fin, transparent kvalitet av kreppet garn som passer utmerket til blant annet bluser og kjoler.


Gore-Tex

Vannavvisende og luftgjennomtrengelig materiale som sammen med membran slipper gjennom fukt, damp og luft, men ikke vanndråper. Passer ypperlig til regn- og vindtette ytterplagg.


Interlock

Dobbelstrikket jerseykvalitet. Tykkere og varmere enn vanlig jersey.


Jacquard

Mønstervevd eller strikket stoff laget på maskiner med samme navn. Avansert vev eller strikkemaskin med nærmest uendelige mønstermuligheter. Jacquardstoff brukes ofte som møbelstoff, til jakker og strikkede gensere.


Jersey

Glatt- eller ribbestrikket stoff. Myk og elastisk kvalitet som brukes blant annet til t-shirts og kjoler.


Jute

Grov plantefiber som finnes i flere av våre interiørprodukter. Jute egner seg ekstra godt til tepper, kurver og bordbrikker.

Kunstfibre

Tekstilfibre som fremstilles på kunstig måte. Fibrene deles opp i to kategorier, regenerte fibre og syntetiske fibre. Regenererte fibre baseres på cellulose, ofte fra treslag som vokser fort, til disse tilhører blant annet viskose, lyocell og modal. Syntetfibre fremstilles av syntetisk produserte organiske polymerer. Polyester, polyamid og akryl er eksempler på syntetiske fibre.


Kupro

Eller Cupro, er som viskose regenert fiber, fremstilles av bomullsavfall (bomullslinters), ikke tre. Kupro er behagelig og har god oppsugingsevne.


Lin

Naturfiber som kommer fra stilken på linplanten. Lin er sterkt og har en vakker struktur. Lin er mer smussavvisende enn bomull og trenger derfor ikke å vaskes like ofte. Av lin veves linstoff som føles svalt og behagelig mot huden.


Lurex

Lurex er et merkenavn som eies av The Lurex Company. Lurex er en metalltråd som blandes med andre materialer for dekorativ effekt.


Lyocell

Lyocell er som viskose regenerert fiber av cellulose. Fremstillingsmetoden for lyocell er mindre miljøbelastende enn for viskose da kjemikaliene som brukes ved fremstillingen er snillere og kun brukes i sluttprosessen. Lyocell har god oppsugingsevne, tåler godt vask og føles sval og behagelig på kroppen.


Cordfløyel

Kvalitet med stripete struktur og fløyelslignende følelse. Brukes som regel til bukser.


Mesh

En varptråd med nettstruktur. Brukes ofte i sportsplagg da stoffet slipper luften lett gjennom og dessuten gir en veldig fin effekt.


Mikrokvalitet/mikrofibre

Meget tynne fibre av syntetisk materiale.

Mikrofleece

Fremstilles på samme måte som vanlig fleece, men av mikrofibre, ytterst tynne fibre. Gir tynnere materiale med god varmeisolende evne.


Merinoull

Ekstra fin og myk ull som kommer fra merinosauen. Ull bør alltid vaskes forsiktig, gjerne i ullprogram. Ull er naturlig smussavvisende og trenger ikke å vaskes like ofte som for eksempel bomull. Cellbes aksepterer ikke mulesing.


Modakryl

Myk og føyelig syntetisk fiber som blant annet brukes i fuskepels.


Modal

Modal er en variant av viskose og fremstilles på lignende måte. Modal er myk og behagelig fiber som har god oppsugingsevne, tåler godt å bli våt og som i forhold til vanlig viskose trekker seg mindre sammen etter vask.


Naturfibre

Naturfibre deles inn i to grupper – plantefibre som består av cellulose og animalske fibre som består av proteiner. Til plantefibre hører blant annet bomull og lin, mens silke og ull hører til animalske fibre.


Panama

En vevkvalitet med doble tråder i varp og veft. Gir en noe grovere struktur enn klassisk toskaft-binding og passer godt til blant annet duker og gardiner. Halvpanama, en tråd i varp og to tråder i veft, er også en vevkvalitet som du finner hos oss på Cellbes.


Percale

Eksklusivt tettvevd to-skaft stoff av flere finkjemmede bomullstråder pr lengde. Gir fine, slette og svale laken.


Piké

Vanlig jerseystrikkede stoffer med spesiell vaffelstruktur som fremstilles ved å veksle glattstrikk og hankestrikk. Brukes først og fremst i sports- og treningsklær (pikégenser).


Plissert

Permanent foldet stoff som hovedsakelig brukes til skjørt og kjoler.

Polyamid/Nylon

Syntetisk fiber som fremstilles på kunstig måte. Tørker raskt, krymper ikke og er sterkt. Polyamid brukes blant annet i badetøy og ytterplagg på grunn av sin hurtigtørkende evne og er hardfør mot klor.


Polyester

Syntetisk fiber som fremstilles på kunstig måte. Tørker raskt, krymper ikke og er sterkt. Polyester brukes ofte i sportsplagg på grunn av sin gode evne til å transportere bort fuktighet. Fiberet egner seg også veldig godt til moteplagg da polyester er lett å vedlikeholde, har god fargefasthet og dessuten er rimelig.


Polypropen

Ytterligere et syntetisk fiber som fremstilles på kunstig måte. Sterk og lett fiber med bredt bruksområde, hos oss finner du polypropen i blant annet gulvtepper.


Poplin

Kraftig to-skaft stoff med harde tette innslag, vanlig i kapper og skjorter.


PU (Polyuretan)

Kunstig materiale med god slitasjemotstand. Brukes til skinn-, lakk- og skinnimitasjoner.


Quiltet

Strikketeknikk med strikking gjennom tre lag stoff, der det midterste laget er luftig eller vattert. Strikkes som mønster eller rader. På Cellbes finner du både quiltede sengetepper og jakker.


Regenererte fibre

Fremstilles på kunstig måte av cellulose. Noen eksempler på regenererte fibre som finnes hos Cellbes er viskose, modal og lyocell. Klær i regenererte fibre får en vakker glød og fint fall. Materialene har en tendens til å dra seg sammen etter vask, men kan med fordel strykes ut til opprinnelig størrelse.


Ribbestrikk

Metode for å strikke rette og vrange masker, gir stripete struktur. Kan være 1x1 ribbe (1 rett + 1 vrang), 2x2 ribbe (2 rette + 2 vrange) etc. Gir fin elastisitet til produktet.


Fløyel

Vevd eller strikket stoff der den ene siden er dekket av en tett kort tråd, gir en myk overflate med spesiell glans. Brukes blant annet til kjoler og gardiner.

Sateng

Vevd kvalitet der den spesielle veveteknikken skaper et blankt stoff med fint fall. Sateng kan veves i en rekke ulike materialer der bomull er den vanligste for Cellbes produkter.


Silke

Silke kommer fra silkeormens larve og dannes når silkeormen spinner en kokong rundt seg selv. Silke er et skjørt stoff som gir en varm følelse. Stoffet er ømtålig for sollys, har høy oppsugingsevne og skrukker lett.


Slubmateriale

Stoff eller vev av slubbgarn. Slubbgarnet har varierende tykkelse som gir stoffet en melert struktur.


Stretch

Tøyelig stoff i blandingsmateriale med elastan.


Superstretch

Materiale med ekstra høy elastisitet. Kan tøyes 35–40% og går tilbake til 2% innen en halv time.


Syntetisk fiber

Kunstfiber som fremstilles av syntetiske organiske polymerer. De tre vanligste syntetiske fibrene er polyamid, polyester og akryl. Polypropen og elastan er også eksempler på syntetiske fibre. De har mange verdifulle egenskaper som tøyelighet, elastisitet og slitasjemotstand og brukes ofte i blandingsmaterialer. De suger ikke til seg fuktighet så lett og skrukker ikke, men kan derimot lett bli statiske, spesielt i tørr luft. Antistatisk middel kan tilsettes ved produksjonen eller skyllemiddel ved vask.

Trikot

Trikot er et strikket eller heklet stoff som består av masker som enten går i lengderetningen (strikket) eller på tvers (heklet). Navnet kommer fra det franske ordet Tricot (strikking, strikket arbeid). I hverdagslig tale siktes ofte trikot til et strikket materiale med meget små masker. Plagg i trikot er generelt veldig tøyelige, føyelige og myke.


Tuftet

Teknikk for f.eks matter der enkelttråder skytes inn fra baksiden av et finmasket nett og limes deretter fast mot baksiden av stoffet.


Twill

Vevbinding som danner diagonale striper i stoffet, f.eks denim.

Ull

Ull er krusete fiber som har en god varmeisolerende egenskap. Ullen kan absorbere mye fuktighet uten at den føles våt. Til tekstiler brukes ull fra flere dyr, men som oftest kommer ullen fra sau/lam. Ull er naturlig smussavvisende og trenger derfor ikke å vaskes like ofte som f.eks bomull. Når ull allikevel skal vaskes, bør det alltid gjøres forsiktig, gjerne i ullprogram. Cellbes aksepterer ikke mulesing.


Velour

Varer av velour kan enten være vevd eller i trikot, produseres ved å klippe eller skjære av løkkene på frotté. Overflaten blir myk og får en fin glød. Velour bør tørketromles for å gjenskape samme følelse og mykhet etter vask.


Voile

Et vevd lett, tynt stoff for f.eks gardiner, bluser eller fôr.

Viskose

Viskose produseres på kunstig måte av cellulose fra gran og andre trær. Viskose er et mykt og føyelig materiale og har et fint fall. Materialet har en tendens til å dra seg sammen etter vask, men kan med fordel strykes ut til opprinnelig størrelse. Plagg av viskose er svakere i våt tilstand enn når det er tørt. Det er derfor viktig å ikke strekke i plagget når det er vått. Viskose er et fantastisk fiber med bredt bruksområde og finnes hos Cellbes i alt fra vevde bukser til T-shirts i trikot.


WCT

Navnet WCT stammer fra tennisturneringen med samme navn, World Championship Tennis. WCT er en benevnelse for polyestertrikot med blank utside og flosset innside. Brukes ofte til sportsplagg som treningsoveraller og shorts.

Trygg levering
Sikker betaling
30 dager returrett

Kjøp mote og klær fra små til store størrelser online på Cellbes.

Sikker shopping

Internet worldSwedish Fasion

Om Cellbes

Personlig service

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev for siste produktslipp, tilbud og nyheter fra oss.

Følg oss

  • Vi leverer kun til norsk adresse, vi kan dessverre ikke levere til Svalbard
  • Fraktgebyr kr 59,-. Fri frakt ved kjøp fra 799,-
  • 30 dagers angrerett.