Filter

0

Historikk

Historien om Cellbes

70 år i bransjen

Historien om Cellbes er en historie om arbeid, arbeid og mer arbeid. Bengt Hultgren ble født på starten av 1930-tallet, og fullførte først den obligatoriske sjuårige skolegangen. I 1954 ble bruttoprisbestemmelsene avskaffet, og mange gründerspirer - spesielt i Borås i Sverige - startet postordrefirma. Ikke mange er igjen, men et firma som da så dagens lys er det som i dag heter Cellbes AB. Da Bengt giftet seg med sin Gunvor, fikk de en tusenlapp i bryllupsgave. De ville skape noe varig, og bestemte seg for å ha et lite postordreselskap på fritiden. De solgte bare én vare: et japansk bomullsstoff. Stoffet var tynt, det krympet i vask, men det var veldig robust. Det solgte bra og grunnmuren til et av Sveriges ledende postordrefirma var lagt. De annonserte både i dags- og ukepressen, men det drøyde helt til 1964 før man vågde å lage en katalog. Den var da bare i svart/hvitt. I dag er katalogen en viktig del av Cellbes markedsstrategi.

 

Ekspandering

Ekteparet Hultgren kunne glede seg over fortsatt vekst, med 15.000 artikler i begynnelsen av 2000-tallet håndterte man cirka 5.000 ordrer hver dag. Disse ble sendt til mottakere i Serige så vel som til øvrige nordiske land, inkludert Færøyene og Grønland. Etter det har de ekspandert videre, nå mot øst med etablering i Estland.

 

Nye eiere

Etter et halvt århundre bestemte familien Hultgren seg for å selge livsverket sitt. Både Bengt og Gunvor hadde oppnådd pensjonsalderen, og de siste årene hadde de "bare" jobbet 40-timersuker. Haléns Postorder AB kjøpte Cellbes våren 2004. Cellbes og Halens ble kjøpt av Consortio Invest AB i 2007, og ble en del av Consortio Fashion Group. I dag finnes Cellbes på ni europeiske markeder. Cellbes styrke i dag er sitt egenutviklede sortiment med mange farger og mønster, samt et unikt størrelsesutvalg fra 34 til 64. Cellbes får utmerkelser på hjemmebane i Sverige. I ble 2012 ble de kåret til "Årets Superföretag" av PAR og Veckans Affärer. Postordrefirmaet er også sterk innen e-handel, og kom nylig på topp 10 i Internetworld. Cellbes har alltid kommet til kunden, som får sine varer akkurat til det stedet personen har valgt å bo på. Den nye markedskampanjen som nå drar rundt i Sverige for å treffe kundene - for så å bli annonsert i ukepressen - gjør at trådene knyttes sammen. Historien møter fremtiden.

1964

1964

1975

1975

1981

1981

Trygg levering
Sikker betaling
30 dager returrett

Kjøp mote og klær fra små til store størrelser online på Cellbes.

Sikker shopping

Om Cellbes

Personlig service

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev for siste produktslipp, tilbud og nyheter fra oss.

Følg oss

  • Vi leverer kun til norsk adresse, vi kan ikke levere til Svalbard.
  • Fraktgebyr fra 60 kr. Fri frakt ved kjøp fra 599 kr.
  • 30 dagers angrerett.