Filter

0

Vård & skötsel

Stell godt med klærne dine

Ta vare på plaggene dine slik at de holder så lenge som mulig. Her har vi samlet våre tips for å øke plaggets levetid og samtidig redusere miljøpåvirkningen. Små ting kan gjøre stor forskjell. Å vaske ved lavere temperaturer eller å reparere et plagg i stedet for å kaste det - det gjør også en forskjell.


Vaskeråd


Ikke vask klærne for ofte

For mye vasking er negativt både for økonomien og miljøet, men også for plaggene våre. Ofte er det nok å lufte og børste klærne. Bruk flekkfjerningsmiddel på flekken i stedet for å vaske hele plagget. Lukt på plagget for å avgjøre om det bør vaskes eller ikke.


Vask ved lavere temperatur

Veldig skitne plagg, undertøy, laken og lignende bør vaskes ved høyeste anbefalt temperatur. Er plagget bare litt skittent anbefaler vi at du vasker på lav temperatur, både for å skåne plagget og miljøet. Plaggene våre er merket med høyeste anbefalte temperatur.


Vaskemiddelet må ikke overdoseres

Å overdosere vaskemidlet gir ikke et bedre resultat, tvert imot kan overskuddet bli igjen i klærne og forårsake hudirritasjon.


Dropp tøymykner

Tøymykner brukes ofte av ren rutine, men målet er å gjøre vasken mykere, velduftende og anti-statisk. For enkelte tekstiler kan dessverre skyllemiddelet skape problemer fremfor å hjelpe. Blant annet kan det tette igjen porene på funksjonsplagg, noe som forringer pusteevnen eller det kan gjør håndklærnes oppsugingsevne dårligere. Tøymykner inneholder dessuten en rekke ulike kjemikalier som kan belaste miljøet negativt, så tenk deg om en ekstra gang før du fyller opp det rommet i vaskemaskinen.


La klærne lufttørke

Tørketrommel og tørkeskap bruker ikke bare ekstra mye strøm. Bruken fører også til ekstra slitasje på klærne våre. Lufttørk hvis det er mulig.


Lukk alle borrelåser og glidelåser før vask

Lukk borrelås og glidelås før vask. Unødig slitasje kan mange ganger forebygges dersom du lukker eventuelle borrelås og glidelås før vask.


Vask ømtålige plagg i vaskepose

Ømfintlige plagg som for eksempel nylonstrømper, bh og finere blonde trives best når plaggene vaskes i vaskepose. Ved å forlenge livet til disse plaggene er du ikke bare snill mot lommeboka, men også mot miljøet.


Ta vare på badetøyet ditt

Under produksjonsstadiet testes alt badetøy fra Cellbes blant annet for fargebestandighet i klorvann, i havvann og i lys. Til tross for dette, så kan et høyt klorinnhold i badevannet og enkelte solkremer og sololjer skade plaggene dine. For at badetøyet ditt skal leve ekstra lenge, anbefaler vi alltid at du skyller plaggene i kaldt vann etter bruk for så å la badetøyet selvtørke i skyggen.

Vaskeanvisningsetikett

Her finner du forklaringer på hva symbolene på vaskelappen betyr. Etiketten finnes på innsiden av alle våre plagg.

Trygg levering
Sikker betaling
30 dager returrett

Kjøp mote og klær fra små til store størrelser online på Cellbes.

Sikker shopping

Om Cellbes

Personlig service

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev for siste produktslipp, tilbud og nyheter fra oss.

Følg oss

  • Vi leverer kun til norsk adresse, vi kan ikke levere til Svalbard.
  • Fraktgebyr fra 60 kr. Fri frakt ved kjøp fra 599 kr.
  • 30 dagers angrerett.