Filter

0

Materialer fra dyr

Materialer fra dyr

Dyrs rettigheter

Cellbes verner om dyrenes rettigheter, og mener at dyrenes helse og trivsel skal tas hensyn til i alle deler av produksjonsprosessen. Cellbes' retningslinjer om dyrevern bygger på Svensk Handels Animal Welfare Policy. Retningslinjene er en del av vår leverandørguide som er sendt ut og signert av alle våre leverandører.

Alle våre leverandører må følge de nasjonale og internasjonale lovene om dyrerettigheter. Dette gjelder også internasjonale avtaler som Konvensjonen om internasjonal handel med truede arter (The Convention of International Trade in Endangered Species - CITES).

Oppdrettere og alle parter som håndterer dyrene skal slutte seg til De Fem Frihetene (The Five Freedoms for Animal Welfare), som er utviklet av EU Farm Animal Welfare Council/World Organisation for Animal Health (OIE).

· De fem frihetene er som følger:

· Frihet fra sult og tørs,t gjennom tilgang til ferskt vann og et kosthold som sikrer god helse og styrke.

· Frihet fra ubehag, ved å sørge for et egnet miljø som inkluderer beskyttelse og en komfortabel hvileplass.

· Frihet fra smerte, skade og sykdom gjennom forebygging eller rask diagnose og behandling.

· Frihet til å utføre naturlig atferd ved å tilgodese dyrets behov for tilstrekkelig plass, rette ressurser og selskap av dyrets egen art.

· Frihet fra frykt og uro, ved å sikre gode vilkår og behandlinger som unngår mental lidelse.


Alle leverandører oppfordres til å gi så detaljert informasjon som mulig om materialets opprinnelse.


Vi stiller følgende materialspesifikke krav til våre leverandører:


Dun

Dun og fjær som brukes til Cellbes' produkter må komme fra fugler som er alet opp for kjøttproduksjon. Dun og fjær i Cellbes' produkter må ikke komme fra fugler som er blitt tvangsfôret, eller er blitt plukket fra levende fugler. All jomfruelig dun som brukes må også komme fra gårder med godkjente sertifikater, som Responsible Down Standard (RDS).


Skinn

Skinn og skinn som brukes til Cellbes' produkter må være et restprodukt fra næringsmiddelindustrien.


Dyrehår og ull

Dyrehår og ull skal ikke komme fra dyr som er håndtert, slaktet eller klippet på en måte som kan skade dyrene. Vi ser helst at ull som brukes til Cellbes' produkter er sertifisert i henhold til Responsible Wool Standard (RWS).

· Mulesing: Ull må heller ikke komme fra gårder som benytter "mulesing" - et inngrep som kan utføres på sauens bakdel for å forebygge angrep av blåfluer.

· Angora: kaninhår (angora) er ikke tillatt i Cellbes' produkter.

· Mohair: Fra 1. januar 2021 selger vi ingen produkter som inneholder mohair. Dette omfatter både egenproduksjon og eksterne varemerker.


Pels

Hos Cellbes bruker vi ikke ekte pels. Vi har derfor skrevet på svenske Djurens rätts pelsfrie liste, som er en del av det internasjonale samarbeidet Fur Free Alliance (FFA).

image

Reptiler

Materialer (f.eks. skinn, ben, tenner og klor) kan ikke komme fra reptiler. Reptiler inkluderer - men er ikke begrenset til - alligatorer, krokodiller, øgler og slanger.


Korall, skjell og perler

Cellbes tillater ikke bruk av koraller eller skall fra arter som er rødlistet av CITES (The Convention of International Trade in Endangered Species) og IUCN (International Union for Conservation of Nature) som kritisk truede, truede eller sårbare arter. Ved bruk av perler i produksjon er det kun tillatt å bruke dyrkede perler.


Horn og ben

Cellbes tillater ikke at ben eller horn fra dyr brukes til våre produkter.


Dyreforsøk

Det er ikke tillatt å bruke materialer eller ingredienser som er testet på dyr.

Trygg levering
Sikker betaling
30 dager returrett

Kjøp mote og klær fra små til store størrelser online på Cellbes.

Sikker shopping

Om Cellbes

Personlig service

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev for siste produktslipp, tilbud og nyheter fra oss.

Følg oss

  • Vi leverer kun til norsk adresse, vi kan ikke levere til Svalbard.
  • Fraktgebyr fra 60 kr. Fri frakt ved kjøp fra 800 kr.
  • 30 dagers angrerett.