Filter

0

Transport

Transport

Hos Cellbes etterstreber vi en så effektiv logistikkhåndtering som mulig for å optimalisere lagrene våre, få fornøyde kunder og minimere de negative konsekvensene for miljøet vårt.

Vi beregner våre klimautslipp i henhold til GHG-protokollen. I 2020 økte utslippene fra vår totale transport til 1316 tonn karbondioksidekvivalenter. I diagrammet ser du fordelingen av utslipp mellom innkommende gods (fra leverandør til lager), utgående gods (fra lager til kunde), frakt mellom vårt eget og vårt eksterne lager samt utslipp forårsaket av returer.


Ettersom majoriteten av tekstilproduksjonen i verden skjer i Asia, innebærer dette lange transportstrekninger. Cellbes varer transporteres for det meste med båt fra produksjonslandene i Asia, noe som er både mer kostnadseffektivt og mindre belastende for miljøet. Når vi kjøper fra mer nærliggende land, skjer transporten i dag med lastebil. Å frakte varer med båt gir betydelig mindre utslipp per produkt enn å bruke fly. I 2020 har vi halvert mengden varer som er transportert med fly fra 4,9 % til 2,2 % av den totale mengden frakt fra leverandør til lageret vårt. I løpet av året sto frakt fra leverandør til lager for et gjennomsnittlig utslipp på 244 g karbondioksid per produkt.

image

Salget vårt skjer for det meste gjennom e-handel, men vi har også en mindre andel B2B-salg der vi selger til lokale butikker i Sverige, Finland og til en viss grad Hellas. Fra lageret vårt transporteres kundenes pakker for det meste med lastebil, men pakker som skal til kunder i Baltikum og Øst-Europa transporteres foruten med lastebil også med båt.


Til tross for at levering til kunde skjer med lastebil (og en mindre del båtfrakt) og bare 2,2 % av frakt fra leverandør til lager skjedde med fly i 2020, så står likevel våre totale flyfrakt for 35 % av transportutslippene. Derfor er det viktig at vi fortsetter å arbeide med å redusere flyfrakt!

image

Vi etterstreber å pakke varene slik at de tar minst mulig plass under transporten, og at hver pakke skal inneholde så lite luft som mulig. Vi har derfor valgt å i stor grad sende varene våre i poser i stedet for papp. I dag pakkes ca. 86 % i plastemballasje og resten i bølgepappesker.


Det store antallet returer er i dag et velkjent problem ved moterelaterte kjøp på nett. For å prøve å holde antall unødvendige returer nede, samt gjøre kundene oppmerksomme på at frakten har betydning, tar vi ut en avgift for både frakt og retur. I 2020 sto utslippene fra våre returer for 7 % av utslippene fra vår totale transport.

Trygg levering
Sikker betaling
30 dager returrett

Kjøp mote og klær fra små til store størrelser online på Cellbes.

Sikker shopping

Om Cellbes

Personlig service

Hold deg oppdatert

Abonner på vårt nyhetsbrev for siste produktslipp, tilbud og nyheter fra oss.

Følg oss

  • Vi leverer kun til norsk adresse, vi kan ikke levere til Svalbard.
  • Fraktgebyr fra 60 kr. Fri frakt ved kjøp fra 800 kr.
  • 30 dagers angrerett.